fredag, november 17, 2006

kontorshumor

idag är jag lite smått bak. det var roligt igår.

jag och helena pratar mycket om kontorshumor och hur man kan ha kul på jobbet (amerikanska the office är klockrent för er som missat det)

tänkte att jag skulle göra en lista med mina toppbus på jobbet. ni som läser detta får gärna fylla på med kommentarer på saker jag missat sen, ok?

1. tejpa musen.
förr i världen hade datormöss en tung kula som kände av hur man rörde musen. då kunde man sätta tejp under och då rörde sig inte muspekaren alls. ganska lätt att rätta till om man vände på musen. 2000-varianten av detta skämt är att sätta en jätteliten tejpbit på den optiska sensorn under musen. så liten så den knappt syns. detta bryter nämligen ljuset så att musen blir helt knas. den slutar inte att funka, men muspekaren rör sig bara lite halvskumt. har man trådlös så byter man batterier. har man det inte så startar man om datorn.

2. sänka skrivbordet.
nuförtiden är alla arbetsgivare rädda för att folk ska bli sjukskrivna om dom sitter för länge vid sina datorer. deras lösning är att åka till kinnarps och köpa skrivbord som man kan höja och sänka som man vill. då kan man nämligen stå och jobba och det ska vara jättebra om man är gammal och stel. hysset: så gott som alla höj och sänkbara skrivbord kommer med en strömförsörjning till själva motorn som sitter monterad under. strömkontakten mellan dessa brukar vara av typen 8polig modularkontakt, dvs en så kallad RJ45 (läs: samma som på vanliga nätverkskablar. som en telefonkontakt (RJ11) fast större). det man gör då är att man hissar ner skrivbordet till max. drar ut strömkontakten. sätter en tejpbit över kontaktytan och sticker tillbaka kontakten igen. resultatet blir att det inte går att hissa upp skrivbordet igen och om man inte felsöker jättenoga så ringer man efter någon som får "laga" skrivbordet.

3. skrivbordsstolen
en annan klassiker är att sätta fast stolen under skrivbordet. detta förutsätter att arbetsgivaren går mot strömmen och låter folk använda helt jävla vanliga skrivbord. hysset förutsätter även att skrivbordsstolen har så kallade armstöd. så här gör man: sänk stolen genom att sitta på den. stick in den under skrivbordet. och höj den så mycket som det går. helst så den blir helt skev och vinklad. eftersom det inte går att sänka den utan att sätta sig på den så måste man lyfta upp skrivbordet för att få loss den.

4. mobiltelefonen.
finns så otroligt mycket kul man kan ha med kollegors telefoner, men ett av dom bästa och elegantaste skämten är om man får ta över ett samtal på en kollegas telefon. då innan man lämnar tillbaka den så byter man ringsignal jävligt diskret. att se någon i fikarummet sitta och inte fatta att det är hans egen telefon som ringer är helt obeskrivligt kul.

5. datorn
det här är nästan värre än mobiltelefonen. man kan ju göra precis allt med en dator, särskilt om man är lite tekniskt bevandrad. detta borde nästan bli ett helt eget inlägg nu när jag tänker efter.
skriver en rolig grej iaf. om en kollega inte låser datorn och man går förbi och ser det så öppnar man outlook, lägger till chefen i "till" och skriver i brevet nåt i stil med.
"hej, chefen. jag är domain admin men jag skiter i att låsa min dator"
eller robbans favorit:
"hej chefen, jag är ett risigt ligg"

6. lunchrummet
scenario: någon har lagt in sin mat i en microvågsugn och sitter en bit bort och väntar. du har egentligen bara två val. det roligaste är att lägga in sin egen mat i en annan micro och höja tiden på den som sitter och väntars ugn med 10-20 minuter. när din egen mat är klar går du ut och sätter dig och frågar kollegan om inte hans mat är klar snart. reaktionen är så kul.
alternativ två är att sänka effekten på offrets ugn. oftast så kollade han det innan han ställde in maten men kommer undra varför aldrig maten blir klar.

7. ropa hej då.
nu har jag hjärnsläpp och kan bara komma på en till.
när man går från jobbet, helst bara för ett ärende under kontorstid så ropar man: "hej då! trevlig helg!". jätteroligt alla dagar utom fredagen.

2 kommentarer:

sner0 sa...

Du glömmer det senaste här uppe ju med att vidarekoppla telefonen till nån annan eller koppla över samtalen manuellt osv osv..
passning och allt vad vi har till hands!

mattias sa...

aj lajk!

jag tycker iofs det skulle vara kul om man sa "hej då!!" helt glatt varje gång man lämnade teh office space. lite pretto, lite för glatt och nog högt så alla hör.

jag kommer ihåg på tiden då jag jobbade. då förklarade johnny i bilen från lunch sexknep. t ex om man kommer i en tjejs mun och sedan slår till lätt i nacken så ska man tydligen nysa upp, det.

eller livliga diskussioner på fikaraster där huvudfrågan var om veganer sväljer?

men det var vi, lite för grovt kanske. det är nog roligare än det låter när det är i en steril konsultvärld.