söndag, april 29, 2007

oslo dag 2 - utflykt

oslos tunnelbana är hemsk. tågen är oranga och helt rostiga och smutsiga. det är som sten, en ny kollega sa: norge är den sista sovjetstaten. det stämmer SÅ bra. allt är smutsigt och grått. det är igenslagna affärer och klotter överallt. heroinisterna hänger i stora flockar på parkeringar och på helt öppna, centrala gator.

hur som helst så skulle vi iaf ta oss till en park som skulle vara fin idag. efter att ha åkt och gått fel några gånger så kom vi iaf fram till vigelandsparken.
sjukt stor park med massor med mer eller mindre obcena skulpturer (hela stadsbudgeten kanske gått åt till att göra snygga parker istället för till att reparera gator och anställa poliser?)

svår kille på bänk:


turistbild 1:


turistbild 2:


rumpbild 1:


rumpbild 2:


"hej hej!":


efter parken så testade vi att ta spårvagnen hem. det var läskigt, men det gick:


alla tjatar ju hela tiden om hur dyrt det är med hamburgare i norge så jag har ätit det två dar i rad. den här gången från mcd. helena åt nuggets. och till det: medhavt rödtjut från sverige:

1 kommentar:

/dr Hossmo sa...

va fint ni verkar ha haft det... ingen konsertreview?

Inte många (förutom oslobor då) som har haft ett så intensivt umgänge med så många stenpenisar på samma dag misstänker jag :) Fint hotell, vad kostade burgarna?