söndag, april 15, 2007

flytthelgen

efter lunch i fredags var det dags.
storgatan skulle lämnas och norton skulle packas in i bilen.
lina "yvis" yvesand skulle åka med och vara kattvakt på resan. peter, som levt med norton sen februari 2005 tog halvdag på jobbet för att komma och ta farväl.

sista petet:


hej då peter:



resan gick grymt bra. både norton och lina skötte sig exemplariskt. vi slog dock rekord i att vara sega. vid 14.30 var vi fortfarande bara i ålem. vi testade iofs om en itrip till ipod mini funkar med en vanlig ipod där. det gjorde den. det meckiga var att leta upp itrip-skivan i botten av en flyttlåda, installera den i min dator och sen synka över spellistan till linas ipod.
jag kollade även lufttrycket på mina nybytta sommardäck (vuxenpoäng. att rotera däck på en bil är ungefär lika vuxet som att gå till doktorn och kolla sänkan).



19.15 anlände vi i stockholm. norton som varit superlugn hela resan behövde typ 20 minuter i nya lägenheten för att känna sig hemmastadd. ett par timmar senare så betedde han sig som om han aldrig bott någon annanstans. helena har köpt jättesöta mat- och vattenskålar till honom.

när vi varvat ner, ätit och knäckt ett par kalla mariestads så var det dags att jazza bort till klubb scenario på hantverkargatan för att kika på gt.
roligt upplägg på klubben i en teater, med som en läktare där man satt och kollade banden i lugn och ro.
vi kom lagom till när bandet "naked ape" spelade. stundtals riktigt bra. stundtals lite väl "ett elektroniskt bob hund". mehdi, lina och sasa dök upp på stället. otippat och roligt!



efter ungefär en låt förtogs glädjen då fyra lönnfeta snubbar ställde sig framför bandet och började "skoj-dansa". alla satt och suckade och var förbannade, men det var ingen som trodde att de skulle orka dansa mer än nån låt. tyvärr höll dom på under resten av spelningen.
johan dittmer sa det bäst: "jag har aldrig velat slåss förut men nu är jag beredd". patrik lindgren satt med ansiktet begravt i händerna hela spelningen.
fyfan.


kvällen fortsatte med taxi in till stan och kraftig ambivalens om val av ställe att gå vidare till.
det hela slutade med att jag och helena åkte hem och att resten gick på neu och spyan.


lördag.
fika på söder i närheten av street med viktor, micke, gurra, johan.


på kvällen var det förfest i midsommarkransen med gänget. sen vidare till en 30-årsfest i närheten (det enda roliga med 30-årsfesten var att det fanns en rolig mask där):




masken:


masken:


bian och masken:


viktor och masken:


gustav och masken:

1 kommentar:

Anonym sa...

Asbra bilder!

När du(?) tog på dig örnhuvudet och skrämde Gustav så att halva hans vitvinsglas spillde ut sig över dig, det var roligt med.

Bian