lördag, november 29, 2008

sökandet efter den ultimata laptopen

att det ska vara så svårt.

mina blygsamma krav är en skärm som klarar 1920x1200 upplösning, ett bekvämt tangentbord samt plats för löjligt mycket RAM.

dell har egentligen ultimata upplägget med möjlighet att själv nästan helt fritt välja specifikation när man köper. synd bara att dell är datormotsvarigheten till att köpa sina jeans på överskottsbolaget.

apple har fortfarande inte uppdaterat sin 17"-modell av macbook pro. den har ett bekvämt tangentbord och då har man friheten att köra macos om man blir sugen. men den får förmodligen som tidigare modeller tuppjuck (underskattat utryck) när man kör windows och blir kokhet. den som lagt 70 gradig aluminum direkt mot huden nedanför naveln vet att det inte är jättemysigt.

hp är så tråkiga att jag somnar när jag tänker på dom. men deras 8710w är en bra dator.

lenovo har sin w500 (och w700 med inbyggd wacom!). byggda som pansarvagnar och världens bästa tangentbord. kostar 10000 mer än vad det skulle behöva göra för att de har bluray och är certifierade för en massa CAD-program. svårt.

2 kommentarer:

niklas sa...

Ja det är mycket mycket svårt att hitta en laptop, som man gillar på alla sätt även om man inte räknar in kostnaden. Lägger man den parametern uppepå alltihop så blir det omöjligt.

Anonym sa...

Jag letar med efter något nytt, så skriv om du hittar någon.